Logo wereldlichtjesdag

Dit jaar wordt door Janny Postma en uitvaartbegeleiding Anja de Roos ook in Gorredijk wereldlichtjesdag georganiseerd.
Elke 2e zondag van december is het Wereldlichtjesdag . Wereldwijd steken ouders, grootouders, familie,buren en vrienden om 19 uur een kaarsje aan ter nagedachtenis van hun overleden kinderen .Dit jaar organiseren wij voor de eerste keer de herdenkingsbijeenkomst in SOC Kortezwaag in Gorredijk.
Moeders, vaders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, familie, vrienden, buren; iedereen die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind is van harte welkom. Of een kind nog maar pas of al jaren geleden gestorven is ,of niet eens de kans kreeg voor de eerste ademhaling, het maakt geen verschil .Iedereen is welkom. Het gemis is er iedere dag en de leegte een leven lang voelbaar. En daarom is het juist zo fijn om even bewust stil te staan , de naam van je kind te horen en met aandacht een lichtje voor hen te branden.
De bijeenkomst ,waarin ruimte is voor muziek, gedichten en erkenning zal om 18.30 uur beginnen en ongeveer een uur duren. Om 19 uur worden alle kaarsjes aangestoken ter herinnering aan alle overleden kinderen en zal ook in Gorredijk een cirkel van licht ontstaan. Wij of uzelf noemen de namen van alle overleden kinderen en iedereen steekt een kaarsje aan . U mag zelf een kaarsje meenemen of u krijgt één van ons. Tevens krijgt u de gelegenheid om zelf een gedicht of tekst ter nagedachtenis aan uw of andere overleden kinderen voor te dragen .Eveneens mag u natuurlijk een foto van uw overleden kind meenemen.
Als afsluiting is er koffie / thee / chocolademelk en is er gelegenheid om na te praten.
Aanmelden graag via anjaderoos@hotmail.com ,telefonisch 0653865666 of vink deelnemen aan bij het evenement op Facebook. Graag ontvangen wij bij aanmelding van u : de naam van het overleden kind ,of u zelf een gedicht wilt voorlezen en met hoeveel personen u komt .


Datum en tijd : Zondag 13 december 18.30 uur
Locatie : SOC Kortezwaag Gorredijk

Aanmelding: per mail anjaderoos@hotmail.com of telefonisch 06 53865666 


Link wereldlichtjesdag : http://www.wereldlichtjesdag.nl/

 


We zijn nog op zoek naar enkele sponsoren voor kaarsen, koffie en thee. Als wij met elkaar ons hart laten spreken kunnen we hen die verder moeten leven met een gebroken hart een klein beetje helpen.